Liettua, Kaunas 2019

Liettua oli Vatsakerhon matkakohteena jo toistamiseen, tällä kertaa suuntasimme Kaunasiin.
Valinta oli hyvä, kompaktin, mutta riittävän kokoinen kaupunki tarjosi paljon nähtävää ja koettavaa. Kävelykatu oli kelpoisa ajanviettopaikka ja aurinko paistoi lämpimästi reissun alusta loppuun.
Matkaan lähdettiin Turusta Wizzairin lennolla. Samainen lentoyhtiö on saanut sittemmin mainetta Skopjen lennoilla mukana reissaavasta korona-viruksesta. Lento sujui mallikkaasti ja laskeutuminen aloitettiin melkein heti nousun jälkeen. Ei siis mitään moitittavaa.

Ensimmäinen pieni yllätys oli hotelli (Metropolis), jossa oli meneillään julkisivuremontti ja koko hoito oli vakuumipakattu. Se ei vatsakerholaisia haitannut, moinen pakkaushan on vain turvallinen kääre kohteessa kuin kohteessa. Huoneet olivat tilavia, aamiainen maistuva ja vanhaan kaupunkiin vievä kävelykatu sijaitsi heti kulman takana.

Satuimme paikalle koulujen alkamis-aikaan. Alkamisen ympärillä oli järjestetty monenlaista ohjelmaa, ulkoilmakonsertteja, tanssiesityksiä ym.
Liettuassa koulun alkaminen näyttää olevan isompi tapahtuma kuin meillä Suomessa. Eipä ihme, Liettua oli pitkään osa Neuvostoliittoa ja koulujen opetus ei ehkä ollut sitä, mitä liettualaiset olisivat toivoneet. Nyt, itsenäisyyden aikana tilanne on toinen ja on etuoikeutettua käydä koulua jossa kerrotaan historia ym. niin kuin se oli.  Kyllä sitä pitääkin juhlia.

Suomalaiselle turistille Liettua on edullinen maa. Pienellä budjetilla pärjää hyvin ja lennot Turusta ovat sopuhintaisia ja matka-aika lyhyt. Kaunas on kaupunkikohde, jota on helppo suositella muillekin.

Vatsakerho palasi reissusta kotiin terveenä niinkuin aina ennenkin. Edes ikävästi käyttäytyviä viruksia ei kulkeutunut mukana matkassa…