Hollanti, Amsterdam 2016

Amsterdamissa meitä odotti armoton helle. Hotelliksi valikoitunut Gerstekorrel oli sijaintinsa puolesta mainio, mutta niillä helteillä olisi ilmastoinnilla ollut käyttöä. Yöhikoilu ei Vatsakerhoa
tietenkään lannista, matkasta muodostui perinteiseen tapaan muheva kokonaisuus.
Kanavien lukuisa määrä ja ihmispaljous pistivät silmään. Salon kaduilla edes lähelle vastaavaa
väkimäärää voi päästä vain iltatoripäivinä.
Kanavaristeilyllä kävimme tietenkin ja tulvavalleillekin teimme sinnikkäästi lähtöä. Joku oli selvittänyt, että bussi lähtee muutaman korttelin päästä ja niinpä lähdimme patikoimaan kohti kyseistä pysäkkiä. No matkaa oli loppujen lopuksi muutama kortteli liikaa. Hurja helle lannisti reippaat patikoitsijat ja koko retkue päätyi katukuppilaan erään kanavan rantaan. Hieno retkikohde sekin ja mallaskin maistui raikkaalta.

Hotellimme vieressä oli kirjakauppa, josta pongasimme, että Jari Litmanen vierailee juuri kyseisessä kaupassa seuraavana päivänä. Litmasen kirjan hollantilaisversio oli tullut painosta ja Jari oli paikanpäällä vauhdittamassa kirjan myyntiä. Vatsakerholaiset innostuivat, että pitäähän Litmasta käydä morjenstamassa, mutta sitten kun saavuimme seuraavana päivänä paikalle, kaupan ympärillä kiemurteli mittava jono innostuneita Litmas-faneja kärttämässä nimikirjoitusta. Emme siis päässeet yhteiskuvaan Litmasen kanssa, mutta sitkeimmät kerholaiset jonottivat pari tuntia ja kävivät noutamassa Litmasen nimmarit sporttikaupasta ostettuihin Ajax-paitoihin. Mieluisia tuliaisia lähti siis Vatsakerholaisten matkassa kohti koto-Suomea.

Ja kuten aina ennenkin, kaikki lähtivät kotimatkalle terveinä ja tyytyväisinä…